Няма планирано поскъпване на тол таксите, съобщиха от Министерството на регионалното

...
Няма планирано поскъпване на тол таксите, съобщиха от Министерството на регионалното
Коментари Харесай

МРРБ не планира поскъпване на тол таксите, обсъждат се отстъпки за превозвачите

Няма планувано повишаване на тол таксите, оповестиха от Министерството на районното развиване и благоустройството.

" Министерството в партньорство с представители на пътно-транспортния отрасъл работи за въвеждането на механизъм на отстъпки поради влезлия в действие от 1 юли 2023 година по-висок размер на тол таксите.

Твърденията на членове на Сдружение „ Аз имам камион “ за увеличаващи се тол такси са манипулативни и изрично не дават отговор на истината.

Представителите на сдружението са част от диалозите за въвеждането на отстъпки за превозвачите. Използването на несъответствуващ на обстоятелствата претекст за осъществяване на митинг, който попречва естественото придвижване по републиканската пътна мрежа, буди неразбиране ", показват от Министерство на регионалното развитие.

По време на състоялото се на 17 януари 2024 година съвещание на парламентарната Комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление съвещание националният представител и някогашен министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов попита сегашния министър Андрей Цеков какво се случва с предлагането за въвеждане на отстъпки за превозвачите на база изминато разстояние, което през предходната година беше оповестено за публично разискване. Министър Цеков отговори, че то е оттеглено поради мнение на DG Move, защото опонира на европейска инструкция.

Регионалният министър посочи, че по напътствие на тази конструкция на Европейската комисия се създава опция, която да дава опция за отстъпки, само че единствено за тези тежкотоварни транспортни средства, които са минали над 4000 километра за един месец, като тази отстъпка, съгласно разпоредбите на Европейска комисия, не би трябвало да надвишава 13%. Андрей Цеков добави, че Министерство на регионалното развитие създава механизъм за държавни помощи за отплата на превозвачите.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР